Dagens PS

Schultzberg fixar skådisar till reklamen

Schultzberg är firman för dig som behöver reklamskådisar.
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 22 nov. 2021Publicerad: 25 mars 2020

Malou Schultzberg är en av de drivande bakom en skådespelaragentur som har fixat arbetstillfällen åt en mängd skådisar. Med en ny digital plattform ska de bli marknadsledande i Europa för skådespelare i reklambranschen. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Berätta om ert företag och vad som gör er speciellt?

“Jag driver en skådespelaragentur och vi företräder fler än 200 skådespelare. Vi har varit med och skapat enormt många arbetstillfällen för våra skådespelare. Vi var mitt i en internationalisering och expansionsfas när coronaviruset slog till”, säger Malou Shultzberg.

“Vi tillhandahåller även en digital plattform, www.commercialactors.com, för bokning av skådespelare för kommersiella produktioner. Huvudsakligen är plattformen byggd för att anpassas efter reklambranschens behov av hög träffsäkerhet och en mer tids- och kostnadseffektiv process när man söker passande skådespelare till sin produktion”.

“Vi har handplockat våra skådespelare i alla åldrar och med olika etniciteter för att skapa en bra bredd. Agenturen har bara knappt funnits i tre år men vi får redan in många internationella förfrågningar. Svenska skådespelare har exceptionellt bra rykte, liksom svenska innovationer som ju vår plattform faktiskt är”.

Hur har ni drabbats av corona?

Alla utlandsinspelningar och teaterföreställningar är uppskjutna, och ett flertal filminspelningar i Sverige har också skjutits upp. Tack och lov inte alla ännu så länge, eftersom det inte kommit förbud om att vara fler än tio personer samlade. Om den dagen kommer så försvinner alla våra intäkter, så vi fasar för om regeringen tar det beslutet framöver, men måste också förbereda oss för det. Nu gäller det att snabbt skära kostnader där det går och bromsa i nedförsbacken och hoppas att det inte kommer att bli en långvarig kris”.

“Vi som äger företaget är dessutom gifta så det gör situationen ännu mer skör. Vi har investerat stort under dessa år, med både hjärta, själ och även ekonomiskt. Vi har varit med i fackförbund i 25 år och har hittills aldrig belastat systemet genom A-kassa. Vi är inte berättigade till det nu heller såvida vi inte lägger bolaget vilande och fryser verksamheten. Vilket inte känns som ett alternativ heller. Vi vill inte svika våra skådespelare. Om företaget skulle gå omkull drabbas fler än 200 personer inom kultursektorn”.

“Meanwhile kommer jag som VD att försöka hyra ut mig själv på konsultbasis för att säkerställa att intäkter kommer in. Jag är född lösningsorienterad och hoppas att det ska hjälpa till att leda oss ur den här krisen”.

ANNONS

“Förhoppningsvis får vi vara beredda att gasa i uppförsbacke inom några månader, när vi kommit över den här oangenäma pucken. Med tanke på att det streamas extremt mycket TV-serier så är vår förhoppning att skådespelare kommer att efterfrågas inom en hyfsat snar framtid. Lite mer osäkert kring hur reklamfilmsproduktioner kommer att påverkas de närmsta månaderna och på sikt, beroende på hur krisen utvecklar sig”.

Hur har ni märkt av att näringslivet hjälper varandra under coronakrisen?

“Dagens Ps gör det som fler borde göra genom att ge dragskjuts med gratis annonsering, men annars är det inget jag tänkt på. Jag läser mer om enskilda individer och frivilliga grupper som engagerar sig och försöker hjälpa andra. Precis så borde det vara inom näringslivet. Att vi gemensamt försöker lyfta varandra, hitta nya vägar och synergier tillsammans. Vi kan erbjuda skådespelare till näringsliv, myndigheter eller privatpersoner. Sedan är det fantasin som begränsar hur man kan arbeta med skådespelare i sin organisation, på sin fest, sitt företagsevent eller annat”.

Läs mer om Schultzberg Agency och Commerical Actors.

PS Supporten
Under coronakrisen är extremt många företag hårt drabbade, speciellt Sveriges småföretagare. PS Supporten är Dagens PS stöd för att med annonsering och artiklar om dessa bolag stödja svenskt företagande. Givetvis helt kostnadsfritt. För tillsammans hjälper vi varandra.

Vill du också få en artikel eller annons om ditt bolag som stöd under krisen – maila till [email protected] och skriv några ord om ditt bolag och de utmaningar du möter nu.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS