Dagens PS

Han önskar att S utser en "småföretagarminister"

S småföretagarminister
Mats Assarsson, förbundsordförande i Företagarförbundet, efterlyser en småföretagarminister i regeringen.
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 24 aug. 2021Publicerad: 24 aug. 2021

Företagarförbundet hoppas att den som blir ny ledare för S efter statsminister Stefan Löfven förstår småföretagens betydelse för Sverige, gärna en “småföretagarminister”.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Nu hoppas vi på att nästa partiledare och kanske statsminister lärt av läxan och att insikten om var jobben skapas kommer att ge Sverige ett behövligt fokus på alla små företag”, skriver Mats Assarsson, förbundsordförande i Företagarförbundet, i ett pressmeddelande och upprepar att fyra av fem jobb i Sverige skapas av småföretag.

Det finns cirka en miljon småföretag i landet som sysselsätter runt 1,7 miljoner människor, framhåller den ideella och oberoende branschorganisationen och efterlyser en socialdemokratisk partiledare och presumtiv statsminister som förstår småföretagarnas villkor och gör det enklare att driva företag.

Önskar en småföretagarminister

“Gärna en partiledare med erfarenhet i de mindre företagen och som ser kraften i dessa. Gärna en partiledare som inser behovet av att utveckla dessa och skapa förutsättningar för tillväxt i de småföretagen. Gärna en statsminister som inser behovet av en egen småföretagarpolitik sida vid sida av näringspolitiken (som alltid tenderar att få kraftig slagsida mot industrin)”, heter det.

Företagarförbundet ser helst att småföretagen får ett eget statsråd när S ska välja ny partiledare, helst en småföretagarminister som förstår småföretagarnas vardag.

“Det skapar skatteintäkter, välfärd och ett bättre fungerande samhälle för alla”, tror man effekterna blir av det.

Det var i söndags som statsminister Stefan Löfven, 64 år, meddelade att han avgår på Socialdemokraternas partikongress i början av november.

Finansminister Magdalena Andersson pekas av de flesta ut som Löfvens efterträdare.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
Hej egenföretagare! Ekonomisk trygghet även för dig.

Vet du om att du som egenföretagare får värdefull rabatt på försäkringar och avtal som medlem i Unionen? Kontakta oss så berättar vi mer.

Läs mer
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS