Företagarförbundet uppmanar regeringen och samarbetspartierna ”att återföra de senaste fem årens inbetalda allmänna löneavgifter till de företag som står i akut behov av kapital nu”.

ANNONS

Ideella och partipolitiskt obundna Företagarförbundet konstaterar att den allmänna löneavgiften, som ingår i arbetsgivaravgifterna, i dag uppgår till 11,62 procent och att den ”genererat stora intäkter till statens ’välfyllda lador’ de senaste åren”.

Företagen i akut behov av kapitaltillskott

”Krispaketen har bestått i att företagen skall vänta på pengar, men vad många behöver är ett rättvist kapitaltillskott för att betala löner inte en ökad personlig risk”, säger Mathias Rebane, näringspolitisk talesperson Företagarförbundet.

Bara under fjolåret fick staten in cirka 200 miljarder kronor på den allmänna löneavgiften från svenska företagare, enligt pressmeddelandet från Företagarförbundet, som även kräver att makthavarna omgående tillsätter en småföretagarminister med ”förståelse för skattebetalarna (småföretagen) och kan rikta insatser snabbt för att undvika konkurser och skapa hopp för landets jobbskapare”.

ANNONS
ANNONS

Företagarförbundet understryker att fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag och att det är dessa företag som gör att hjulen snurrar i landet.