Så blir du störst och bäst

Uppdaterad: 04 nov. 2016Publicerad: 04 nov. 2016
I artikeln får du tips på hur du gör pangsuccé på Instagram. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. (TT)
I artikeln får du tips på hur du gör pangsuccé på Instagram. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. (TT)

Dagens PS har tidigare bland annat skrivit om hur du når ut på sociala medier och att Instagram vill bli som Snapchat.

ANNONS
ANNONS

Instagram har i dag, enligt källan som vi här hänvisar till, 200 miljoner användare varje månad med 60 miljoner delningar av foton och 1,6 miljarder likes per dag.

En studie 2014 visade att engagemanget på Instagram var 58 gånger högre än på Facebook, enligt sajten Small Business Trends, som anser att det finns all anledning att exponera sig på Instagram på ett smart sätt, oavsett vad du gör, om du är privatperson eller företagare som vill sprida ditt varumärke. Men tonvikten är, vilket framgår, på entreprenörer som vill lyckas.

Sajten levererar 11 råd på hur du får fler följare och maximerar din synlighet på Instagram – med betong på #hashtags:

1. Använd hashtags smart. Men det räcker inte bara med att hashtagga om du inte profilerar din hashtag utanför vänkresten i ditt sociala forum. Se till att din hashtag förekommer i olika sammanhang – på annonser och skyltar, i e-mejl och kampanjer, på evenemang och vid andra relevanta tillfällen.
Varför inte på vip-kort? (Dagens PS kommentar)

2. Kör hashtags med inslag av humor, exempelvis i samband med en historia, rolig eller provokativ – det viktiga är att dina hashtags inte bara frekventeras slentrianmässigt.

3. Lägg dig i populära konversationer. Glöm inte att hashtagga dina kommentarer med ditt varumärke och/eller någon relevant trend kopplad till företaget, specifika hashtags hjälper dig att få kontakt med rätt personer i det sociala nätverket.

4. Uppdatera din profilsida. Rekommendation här att se till att din profil på Instagram är up to date åtminstone varannan vecka, den ska kännas ny och fräsch.

5. Glöm inte bildtexten! Ett foto säger som bekant mer än tusen ord, men kom ihåg att klä bilden med ord – det skapar mer engagemang och bäddar för fler delningar.

6. Interagera med vip-personer. Se till att du inte missar några influenser, slå på funktionen för nya inlägg från personer som du inte vill missa uppdateringar från.

7. Ta bort oönskade bilder. Om ditt syfte är att visa upp dig från din bästa sida är tipset att gå in under menyn “redigera taggar”, där väljer du antingen att ta bort olämpliga foton eller så kan du dölja bilderna i flödet.

8. Undvik pinsamheter. Gå in under alternativ i inställningarna och ställ in så att alla taggade bilder på dig måste godkännas av dig först. Manuellt.

9. Stick ut hakan på Instagram. Om du inte syns märks du inte – det är en god regel att ha i åtanke.

10. Håll dig uppdaterad lokalt. Spana in vad som händer där du och ditt företag verkar, du hittar verktyget under fliken “platser”.

11. Vilka reaktioner söker du? Fundera på vad du vill uppnå med ditt interagerande på Instagram, om du inte redan gjort det är det dags att sätta i gång nu. Mät och upprätta kalkyler så att dina poster får maximal spridning/delningar.

MISSA INTE: “Instagram når 500.000.000 användare” >

LÄS ÄVEN: “Så gör 7-åring kometkarriär på internet” >

URSPRUNGSKÄLLAN: “11 Mega Tips for Increasing Your Instagram Followers” >

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS