Patek Philippe meddelade på måndagen att klocktillverkaren tillverkar 170 specialversioner av sin mest populära klocka Nautilus Ref. 5711, som en del av ett partnerskap med Tiffany & Co. Lanseringen medför samtidigt att det blir en väldigt begränsad utgåva.

ANNONS

De 170 klockorna, med en blå Tiffany-urtavla, kommer säljas i utvalda Tiffany-butiker, skriver CNBC.

Klockan skapades 2006 för att hedra det 170-åriga partnerskapet mellan den schweiziska urmakaren och Tiffany, samt Tiffanys nya ägande under franska lyxjätten LVMH.

Klocksamlare världen över verkar vara som galna att ha den i sina samlingar eftersom Nautilus Ref. 5711 hela tiden säljer slut, och priset som tidigare låg på runt 300 000 kronor verkar inte avskräcka kunderna som i fjol budade upp till motsvarande 4,4 miljoner kronor för klockan.

En ultimat trofé

Bland klocksamlare har den blivit en av de mest ultimata troféerna, något som Patek Philippes vd Thierry Stern fortfarande inte helt förstår.

”Jag har fortfarande ingen aning om varför framgången kom så snabbt”, säger han till CNBC.

Förutom att den nya utgåvan är stämplad med både Tiffany och Patek Philippe på urtavlan så kommer de nya 170 ägarna att få en överraskning på baksidan av klockan och blir som en ”helig gral” för samlarna.

”Jag sätter något hemligt bak på klockan,” sa Thierry Stern och medger att överraskningen ”är ganska rolig”.

Intresset överväger utbudet 

Inte lika roligt för klocksamlare är det faktum att 170 klockor antagligen inte på långa håll kommer räcka för det väntade intresset. Priset på motsvarande 480 000 kronor kommer inte vara problemet, utan snarare att kunna hinna köpa en av klockorna som kommer säljas i Tiffany-butikerna i New York och Kalifornien.

ANNONS
ANNONS

Thierry Stern varnade Tiffany för att det kommer finnas 170 väldigt glada klocksamlare och många andra missnöjda.

”Jag hoppas att de säljer till rätt personer. När du gör en sådan klocka måste den gå till rätt person.”

Läs även: Klockauktionerna i Genève sätter rekord [Dagens PS]