En ny butik trots tuffa tider? ”Vårt koncept fortsätter att vara starkt”, säger Netonnets vd Susanne Holmström.

ANNONS

Netonnet har haft det tufft och det är bara några veckor sedan man tvingades minska personalstyrkan.

Nu handlar ändå nyheterna on offensiva satsningar, när Netonnet inviger en ny butik vid Bromma Blocks i Stockholm.

Samtidigt har man valt ett lite annat koncept för Bromma-satsningen med en mindre lokal än Netonnets vanliga format och större exponering utåt.

”Vi som är i den här världen varje dag tycker att det här är något helt annat än våra vanliga lagershoppar”, säger vd Susanne Holmström hos Computer Sweden som rapporterar, och tar några fler exempel.

Vill locka nya

Det är dessutom ett för kedjan ovanligt centralt läge och man hoppas nu kunna locka en ny kundkrets.

I samband med etableringen har man låtit Yougov göra en undersökning som säger att det är rätt tid i Stockholm att öppna butik i det här läget och inför julen.

Om någon reagerar inför en nysatsning samtidigt som man sparkar folk har vd Susanne Holmström förståelse för reaktionerna.
”Vi har stor förståelse och respekt för det, men vårt koncept fortsätter vara starkt, där vi alltid kommer ha lågt pris till kunden. Där har vi även våra egna varumärken med billigare pris till bra nivå, säger hon.

”Måste anpassa oss”

”Vi måste hela tiden anpassa oss som företag. Vi kommer från några år med extrem efterfrågan och det var nödvändigt att anpassa våra kostnader utifrån den marknadssituation vi nu möter, för att stå starka i en utmanande tid. För att öka vår flexibilitet valde vi att flytta vår kundservice till en extern samarbetspartner och vi valde även att anpassa vår organisation på huvudkontoret. Totalt berördes cirka 25 personer”, summerar Holmström.

ANNONS
ANNONS

Är inte orolig

Idag har Netonnet 27 butiker i Sverige och tre i Norge. Man konkurrerar framförallt med Elgiganten och Media Markt men vd Holmström är inte orolig.

”Vi har 22 år bakom oss på marknaden, 22 år med e-handel i fokus och vi tycker att vårt koncept är mer relevant än någonsin med det digitala först, kompletterat med våra lagershoppar där vi kan möta våra kunder och leverera snabbare. Vi är också väldigt stolta över att Google i sin undersökning för tredje gången rankade Netonnet som bästa omni-aktören i Norden och näst bäst i Europa”, säger hon.

Läs även: Jackpott för jätten under pandemin [Dagens PS]