Den nya regeringen och SD lovade under valrörelsen att sänka elpriserna – nu rekordhöjs i stället energiskatten från årsskiftet, skriver Företagarförbundet och ger Ebba Busch (KD) en känga.

ANNONS

”Samtliga partier som nu har makten i regeringen och SD som samarbetar med dem, lovade vitt och brett att sänka kostnaderna för både hushåll och företag. Samtliga är hittills löftesbrytare”, konstaterar den ideella ochpartipolitiskt obundna branschorganisationen.

Uppmaningen till Ebba Busch: Var hederlig

Nu uppmanar förbundets näringspolitiske talesperson, Mathias Rebane, näringsminister Ebba Busch (KD) att kalla till möte med regeringspartierna och Sverigedemokraterna för att fundera över ”om man skall vara hederlig och genomföra sina löften eller om hon kan stå ut med att bryta mot det åttonde budet – ”du skall icke ljuga”.

I pressmeddelandet radar Mathias Rebane alla löften om sänkta energikostnader för företag och hushåll som de olika partierna gick ut med före valet.

Företagarförbundet: Sämsta tänkbara tajmning

Ett exempel: ”15 augusti – KD vill införa en stötdämpare på energiskatten för att motverka hög prissättning.”

Och ytterligare ett exempel i raden: ”17 augusti – Sverigedemokraterna lovar att slopa elskatten OCH momsen på elenergi från november till februari för både företag och privatpersoner.”

Nu höjer i stället regeringen och SD energiskatten med 4 öre från årsskiftet per KwH.

ANNONS
ANNONS

”Sämre tajming kan det knappast bli”, anser Företagarförbundet.

Läs även: Inget gasstöd från Ebba Busch till företag [Dagens PS]