Amanda Colldén om snabbväxande podcastsuccén Alla våra ligg.

ANNONS

I Veckans Entreprenör lyfter vi entreprenörer, innovatörer och företagsledare som som ritar om kartan över svenskt näringsliv. I artikelserien får du träffa personerna bakom nya, spännande startups och ta del av deras bästa tips för hur man lyckas.

Vem är du?

Amanda Colldén, 28 år, driver tillsammans med Anna Dahlbäck, 27 år, podden Alla våra ligg, som har runt 150.000 lyssningar varje vecka.”

Berätta om företaget

”Det är en podd om sex med olika teman där vi ibland har med gamla ligg till oss själva som gäster. Vi insåg att vi älskar att prata om sex och att det är viktigt att göra det, eftersom det är en så stor del av våra liv och som alla har en relation till. Vi håller också på att utveckla ett koncept i Alla våra ligg-andan med föreläsningar och game shows med sex education. Allt för att göra det lättillgängligt och roligt för folk att våga snacka om roliga saker.”

Finansiering – vad bör man tänka på? 

”Just nu driver jag mer ett livstilsbolag, men jag drev en startup tidigare som tog in externt kapital från en affärsängel. Som man hör talas om lite överallt så är väl skalbarheten i produkten det som de flesta tittar på. För mig har det också känts viktigt att klicka på ett mer personligt plan med de jag jobbar med – oavsett om det är operativt eller om de bara är med som finansiärer. ”

Bästa entreprenörstips?

”Kör på bara. Ingen kommer göra något åt det. Och det är lätt att känna sig dum och tro att alla andra vet hur man gör, men ingen sitter på något facit när det gäller något, så man får bara testa sig fram. Och var schysst mot folk! Vem kunde ana att jag skulle kunna göra business på att jag har tagit för mig och varit promiskuös? Det hade jag inte kunnat om jag inte hade ’vårdat mitt nätverk’. Världens mesigaste uttryck, men ni fattar.”

Värsta fallgropen?

”För mig har det alltid varit tålamod. Jag är en uppstartare inte en förvaltare och om någon säger ’nästa vecka kanske’ så tror jag att det betyder ’om tio år eller aldrig’ och ger upp, typ.”

ANNONS
ANNONS

Vem borde bli nästa ”Veckans entreprenör” – och varför?

Emily Norling, som gör filmen “Allt man äger bär man var dag”. Det är en film om en hemlös heroinmissbrukare som hon blivit bästis med under filmskapandet, hon utmanar alla normer och visar hur medmänsklighet och möten mellan människor borde gå till egentligen.”

Namn: Amanda Colldén
Yrke: Driver podcasten Alla våra ligg som sägs vara Sveriges snabbast växande podcast.
Ålder: 28 år
Bor: Stockholm
Civilstånd: Kär
Gör helst (fritid): Dansar house, lagar mat, dricker vin.
Gör helst inte: Tråkiga saker som tar lång tid.
Det vet ingen om mig: Får hicka fem gånger om dagen.

Följ Amanda Colldén, Anna Dahlbäck och Alla våra ligg här.

LÄS OM TIDIGARE ”VECKANS ENTREPRENÖRER”:

Han ökade resultatet 50 gånger om [DagensPS.se] >

Nobbade riskkapital – nu står kunder på rad [DagensPS.se] >

Beroende av tekniken: ”Det bor en geek i mig” [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

Mediterade med munkar – blev konstnärernas frälsare [DagensPS.se] > 

Reamat på nätet räddar miljön [DagensPS.se] >

Hon är företagens talangscout [DagensPS.se] >

Han hjälper företagare att hitta den rätta [DagensPS.se] >