Apple står inför en ny utmaning, sedan andra halvan av 2022 har ett dussintal högt uppsatta chefer lämnat bolaget.

ANNONS

Några av de viktigaste personerna som ansvarar för Apples dagliga drift av flera kärnfunktioner har den senaste tiden lämnat bolaget, det rapporterar Bloomberg.

Elva nyckelpersoner har lämnat

De som lämnat inkluderar chefer som övervakat områden som informationssystem, molnsatsningar, delar av maskin- och mjukvaruutveckling, industridesign, integritetsfrågor, onlinebutiken, prenumerationstjänster, försäljning på tillväxtmarknader och inköp.

Sammanlagt har elva nyckelpersoner lämnat Apple sedan mitten av 2022 och det är anmärkningsvärt. De senaste åren har bolaget förlorat en eller två viktiga chefer på ett år.

Naturligtvis har även nya chefer börjat på bolaget, men i de flesta fall har Apple omfördelat ansvar eller befordrat medarbetare.

Inte alltid hittat ersättare

I flera fall fanns efterträdare som kunde ta vid när en chef slutade, men när Evans Hankey, chefen för industridesign, slutade hittade inte Apple någon ersättare.

I stället får medlemmarna i designteamet individuellt rapportera till den operativa chefen Jeff Williams. Inte heller chefen för integritetsfrågor har ersatts.

De flesta som lämnat bolaget den senaste tiden har varit Apple-veteraner som jobbat i bolaget i 15 år eller längre, men några var personer som nyligen börjat på bolaget och hade kunnat nå en hög nivå.

Fler avgångar kan komma

Bloomberg skriver att den stora mängden avgångar på Apple bara kan vara början och att det finns många högt uppsatta chefer som under de närmaste åren kan gå i pension.

Även i Apples allra högsta chefsled är situationen liknande, 10 av bolagets 12 högsta toppchefer är i ungefär samma ålder, åldersskillnaden mellan vd Tim Cook och hans mest troliga efterträdare, Jeff Williams, är bara två år.

ANNONS
ANNONS

Även andra chefer kan vara på väg bort från Apple, det tror personer inom bolaget. En anledning till att avgångarna ökar kan vara den växande börda ansvar som läggs på chefer.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi, samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Guru: Apples aktie bra val på svängig börs [Dagens PS]