Juristbyrå sticker ut. Kunder har ovetande fått stå för notan när det deras medarbetare flugit privatplan. Bolaget har sedan negligerat kraven på att göra rätt för sig gentemot kunderna.

ANNONS

I fjol varnades konsumenter för 166 företag som nonchalerat Allmänna reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer. I år är företagen på svarta listan ännu fler: 200.

Det skriver konsumenttidningen Råd & Rön, berättar TT i en artikel på SvD.se och förklarar att det totalt rör sig om 294 kundärenden.

Tillsammans har de drabbade kunderna gått miste om 6,8 miljoner kronor, framgår det.

Juristbyrå största syndaren

Juristbyrån Rive är det företag som uppges ha flest nya ärenden på svarta listan, totalt 25 stycken, och bakgrunden är att juristbyrån inte kommunicerat tillräckligt tydligt att deras medarbetare flugit privatplan som kunderna sedan fakturerats för.

Trots att ARN gett kunderna rätt följer inte juristbyrån Rive rekommendationerna.

”Det är uppseendeväckande att en juristbyrå så tydligt väljer att ställa sig utanför det som betraktas som god affärssed”, säger Daniel Kjellberg, chefredaktör på Råd & Rön, till TT.

ANNONS
ANNONS

Näst största syndare i ligan är Ryanair och Vueling, både lågprisflygbolag.

I år figurerar även teknikbjässen Apple på den mindre smickrande listan med två ärenden där den amerikanska företagsjätten struntat i att följa ARN:s anmärkningar.