Kristofer Tonström blir ny vd för Clas Ohlson. Han kommer senast från rollen som vd för modebolaget Filippa K och tillträder i mars 2021. ”Clas Ohlson har redan nu en fantastisk position på marknaden”, säger han i ett uttalande. 

ANNONS

Clas Ohlson tillträder som vd på hemmafixarkedjan Clas Ohlson senast 9 mars 2021.

”Clas Ohlson har byggt en stabil plattform för lönsam tillväxt och jag är mycket glad över att vi nu knutit till oss Kristofer Tonström som tillsammans med resten av vårt starka team kan fortsätta realisera vår långsiktiga plan för bolaget. I Kristofer får vi en vd med ledarskapet i fokus som kommer in med mycket energi och stora ambitioner att utveckla Clas Ohlson vidare”, säger bolagets styrelseordförande Kenneth Bengtsson i ett pressmeddelande.

Innan tjänsten som vd på Filippa K har Kristofer Tonström varit vd på läkemedelsbolaget Omega Pharma Nordic och haft chefsroller på Procter & Gamble. Han har en utbildning vid Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet, skriver Clas Ohlson i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

”Min bild av Clas Ohlson präglas av lyskraften i varumärket, bolagets fascinerande historia och den tydliga företagskulturen. Clas Ohlson har redan nu en fantastisk position på marknaden och det ska bli otroligt spännande att tillsammans med alla medarbetare få bidra till den transformationsresa som bolaget har påbörjat”, säger Kristofer Tonström.