Filip Tysander har lämnat lyxvåning och blivit pappa

Uppdaterad: 21 jan. 2023Publicerad: 21 jan. 2023
Filip Tysander
Filip Tysander, ägare och grundare till svårt förlustdrabbade klockföretaget Daniel Wellington, har flyttat ut från sin lyxvåning i Stockholms city, gift sig och skaffat barn.

Vid sidan av brakförlusterna i klockföretaget Daniel Wellington har Filip Tysander flyttat ut från sin lyxvåning, ingått äktenskap och blivit pappa.

ANNONS
ANNONS

Dina Pengar i Expressen berättar om Filip Tysanders nya liv.

• Att han övergett sin lyxvåning med bland annat tillbyggd pool för en bra bit över 100 miljoner mitt i Stockholms city (på toppen av  hotellet Scandic Continental mittemot centralstationen).

•  Att han nu står skriven på en lägenhet på Östermalm 80 kvadrat.

• Att han gift sig (med Bim) och skaffat barn, det hände redan för ett par år sedan och i dag är det äkta parets son Jack två år.

Förlusterna 1,1 miljarder i Daniel Wellington

Hela livet tycks ha förändrats för Filip Tysander på senare år, samtidigt som klockföretaget Daniel Wellington radat upp förluster.

Enligt Expressen har Tysanders klockverksamhet Daniel Wellington gjort 1,1 miljarder kronor i sammanlagda förluster de senaste tre åren.

Filip Tysanders ägarbolag JFT Holding AB har samtidigt gjort nästan 700 miljoner kronor i förluster.

Kontenten har blivit att flera dotterbolag till Daniel Wellington lagts ner och 15 procent av den globala personalen har sagts upp.

ANNONS
ANNONS

Filip Tysander startade sin klocksuccé i en källare

Breakit var först ut att rapportera om detta, och även att Filip Tysanders lyxvåning i centrala Stockholm tidigare var till salu.

Tysannder har försökt stoppa blödningen i sin klockkoncern genom att skjuta till egna pengar, han har även jagat finansiärer.

I dag satsar han även på nya affärer, dock utan större framgång då lönsamheten lyser med sin frånvaro, framgår det.

Filip Tysander startade sitt klockbolag Daniel Wellington i en källarlokal i Uppsala. Det var 2011 och han blev snabbt miljardär på att tillverka och sälja billiga kinesiska klockor.

Läs mer: Klockan klämtar – Filip Tysander gör akutinsats

Läs även: Mardröm inte slut för Filip Tysander

Läs vidare: Daniel Wellington stäms för plagiat: “Skamlöst”

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.