ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Ericssons nästa smocka: Sparkar 8 500

Uppdaterad: 24 feb. 2023Publicerad: 24 feb. 2023
ericsson
8 500 anställda får gå från Ericsson. Foto: Unsplash

Knappt har nyheten lagt sig om de 1400 anställda som får gå från Ericsson i Sverige, innan personalen får nästa kalldusch.

ANNONS
ANNONS

Koncernen ska spara 9 miljarder kronor och måste banta personalstyrkan. I måndags kom rapporten om att man skulle sparka 1400 anställda. Nu kommer nästa dråpslag för personalen: 8500 får gå internationellt.

Det skriver nyhetsbyrån Reuters.

Ännu är det oklart vilka som får gå och vad som händer om inte tillräckligt antal medarbetare accepterar bolagets avgångserbjudande.

Lönsamheten svajar för bolaget och det fick i höstas bolaget att avisera kostnadsbesparingar.

MISSA INTE: Börsen älskar nya Sagan om Ringen

Hur uppsägningarna ska hanteras blir olika från land till land”, skrev toppchefen Börje Ekholm i ett uttalande.

Enligt det senaste bokslutet hade Ericsson drygt 105.000 anställda globalt.

Facket sätter inte emot

Dagens PS har tidigare rapporterat om det det svenska varslet. Då sade facket såhär:

”Paket kan alltid bli bättre, men vi är förhållandevis nöjda. Och det gäller framför allt helheten, att ihop med en frivillighet är det här en bra lösning”, säger Per Norlander, förhandlingsansvarig för den fackliga organisationen Sveriges Ingenjörer.

Faktaruta:

  1. Ericsson är ett multinationellt teknikföretag med huvudkontor i Stockholm, Sverige. Företaget grundades 1876 och är idag en av de största leverantörerna av kommunikationsutrustning och -tjänster i världen, inklusive mobiltelefoner, nätverksinfrastruktur och molnbaserade lösningar. Ericsson har verksamhet i mer än 180 länder och sysselsätter över 100 000 anställda. Företaget arbetar också aktivt med hållbarhetsfrågor och har satt ambitiösa mål för att minska sin miljöpåverkan.
  2. Källa: Bolagets hemsida

Läs mer om Ericsson:

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och världsläget? Så här enkelt får du vår fiffiga, kostnadsfria nyhetstjänst.

Sämsta resultatet på 5 år – ändå höjs Ericssons utdelning

Facket nöjda när 1400 fick gå

Utdelningsfest på börsen

ANNONS
ANNONS
Bilbo Göransson
Bilbo Göransson

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat privatekonomi.

Bilbo Göransson
Bilbo Göransson

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat privatekonomi.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här