Dagens PS läsare vill förbjuda elcyklar

Uppdaterad: 11 nov. 2021Publicerad: 17 juni 2019
ps-barometern-elsparkcyklar-förbud
PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. (Foto: TT)

PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått?

ANNONS
ANNONS

Nyhetsveckan innehöll en hel del intressanta ämnen, och i skrivande stund har 2233 av Dagens PS läsare valt att avlägga en röst i våra dagliga frågor.

Veckan kickades igång med en fråga om bostadspriserna. En majoritet av läsarna tror på fortsatt uppgång, ett tecken på att trendbrottet kanske håller i sig?

Tisdagens fråga handlade om en potentiell skattehöjning för att betala för äldreomsorgen. Frågan engagerade många, och Dagens PS läsare var slående överens om att en skattehöjning inte är rätt väg att gå. I kommentarerna på vår Facebooksida var det många som efterfrågade effektivisering och bättre prioriteringar i stadsbudgeten istället för ytterligare beskattning.

LÄS MER: Finansministern drämmer till med ny bensinchock? >

I onsdags frågade vi er om SAS borde tvingas betala ut ersättning till resenärer som drabbats av pilotstrejken – och det tyckte nästan 6 av 10 läsare borde vara fallet. Kanske är det så att man känner igen sig i en resesituation med stora förseningar och inställda flyg, och därför tycker att flygbolaget borde behöva stå till svars för strejken.

Torsdagens fråga kretsade kring de hett debatterade elsparkcyklarna. Flera dödsfall har rapporterats, och nu höjs rösterna som pratar om ett förbud. Av de drygt 500 svarande var det något överraskande en majoritet som röstade ja till ett förbud. En följdfråga blir naturligtvis om ett förbud verkligen är rätt sätt att tackla problemet?

LÄS MER: Heta debatten blossar upp igen efter nytt dödsfall >

Veckans sista fråga var “Kan Göran Persson rädda Swedbank?”. Den skandalomsusade banken har nyligen utnämnt den före detta statsministern till ny styrelseordförande. Läsarna tror inte att Göran Persson kan rädda Swedbank, sin digra meritlista till trots.

 

ANNONS
ANNONS