I en ny undersökning står det klart att cheferna inte oroas över viruset nästa år. Istället är det en rad andra problem som ger vd:arna huvudvärk. 

ANNONS

Faktum är att covid-19 hamnar längst ner på listan i en färsk undersökning bland 3 000 chefer från konsultföretaget Alix Partners, uppger Quartz.

Istället är det långsamma försörjningskedjor, brist på arbetskraft och hotet från cyberattacker som spökar hos cheferna inför nästa år.

Alix Partners vände sig till chefer på bolag med en omsättning på över 100 miljoner dollar i USA, Kanada, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Schweiz, Kina och Japan. När vd:arna fick frågan om vilka problem de kommer prioritera framöver så var det få som ens nämnde covid-19.

Oroas över leveranser

En majoritet, 69 procent, oroades över leveranser som inte kommer fram i tid, och 62 procent ser bristen på arbetskraft som ett överhängande hot mot bolagen, medan dåligt fungerande IT uppgår till 60 procent.

Orosmolnen är dock berättigade, under 2021 var det dessa tre ämnen som avlöste varandra som vd:ars ständiga huvudvärk.

Hänger ihop

Problemen hänger dock ihop med pandemin där både leveranserna och personalbristen har uppkommit som en direkt följd av virusets framfart.

ANNONS
ANNONS

Samtidigt ledde nya temporära kontor till att företagens cybersäkerhet gick ner, vilket gav hackare enkla mål att infiltrera.

Läs även: Apple lockar anställda med bonusar – från avhopp till Meta [Dagens PS]