Bolag tyngs ner av skulder – tvingas till rekonstruktion

Uppdaterad: 30 maj 2023Publicerad: 30 maj 2023
tyngdtäcke
Tyngdtäckena hos Cura of Sweden har fått konkurrens från många andra bolag. (Foto: Cura of Sweden)

Bolaget Cura of Sweden som bland annat står bakom de trendiga tyngdtäckena har dragit på sig en rad skulder. Nu tvingas bolaget till rekonstruktion.

ANNONS
ANNONS

Det är framför allt tyngdtäckena som fick fart på försäljningen hos Cura of Sweden för några år sedan som backades upp av kända ansikten som Börje Salming. Det visade sig i siffrorna där Cura of Sweden omsatte runt 217 miljoner kronor och hade ett resultat på drygt 82 miljoner kronor för tre år sedan, skriver Breakit.

Minus i bokföringen för Cura of Sweden

Sedan dessa har siffrorna dock inte varit lika positiva och förra året blev det minus i bokföringen. Det blev dock ännu rödare siffror än väntat, sedan omsättningen som uppgick till runt 100 miljoner visade ett minusresultat på runt 71 miljoner kronor, vilket är betydligt mer än drygt tre miljoner kronor som ledningen hade räknat med.

Nu tvingas bolaget därför till rekonstruktion, och Cura of Sweden uppger att prispress på tyngdtäcken genom ökad konkurrens är en av orsakerna till varför omsättningen rasade.

ANNONS
ANNONS

Tvingas till rekonstruktion

Nu kommer bolaget tvingas till sparpaket som inkluderar att göra sig av med anställda och konsulter.

“Under rekonstruktionen kommer verksamheten att fortsätta bedrivas i allt väsentligt som tidigare samtidigt som den kostnadsreduceringsplan som ingår i den nya strategin implementeras fullt ut”, står det i ansökan.

Läs även: Flygbolagets kraschlandning – startade under pandemin

Läs även: Mediabolaget Vice ansöker om konkurs

ANNONS
ANNONS
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.