Dagens PS

17 procent fler använder rotavdrag i coronatider

rotavdraget
Rot-avdraget är fortsatt populärt visar nya siffror. (Foto: TT)
Marc Malmaeus
Marc Malmaeus
Uppdaterad: 31 juli 2020Publicerad: 31 juli 2020

I juni har 17 procent fler svenskar anlitat byggfirmor och använt rotavdrag, jämfört med samma månad förra året. Ökningen kan bero på coronakrisen, enligt skattejuristen Pia Blank Törnros. “Det har varit en stor aktivitet i folks privatbostäder när det gäller att bygga och reparera”, säger hon. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Totalt har utbetalningarna för rotavdrag ökat med 350 miljoner kronor under året, skriver SR. Under juni köpte 130 000 personer i Sverige rottjänster, vilket motsvarar en 17-procentig ökning jämfört med samma månad förra året.

“Under den här perioden så har det varit en stor aktivitet i folks privatbostäder när det gäller att bygga och reparera”, säger Pia Blank Törnros, skattejurist på Skatteverket, till SR.

Olika undersökningar från byggföretag visar också att svenskarnas renoveringar har ökat. Byggföretag vittnar om att de har låtit sina anställda flytta sina semestrar och att de får fler beställningar än de kan hantera, skriver SR.

“I år har jag fått tacka nej till jobb för att jag inte hunnit eller för att kunden inte vill vänta ett halvår på ett nytt badrum, säger hantverkaren Robert Lundberg, som är verksam i Örebro.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS