Den undermåliga prestation som Bill Ackmans hedgefond Pershing Square Capital uppvisat senare år har fått investerare att börja ta ut sina pengar. Det uppger källor till Wall Street Journal.

ANNONS

Enligt uppgift har bland annat Blackstone, som länge backat upp fonden, börjat ta pengar ut. På samma sätt har även JP Morgans kapitalförvaltning slutat rekommendera fonden för sina klienter.

Uppgiftslämnarna sade att två tredjedelar av kapitalet i fonden kan komma att bli aktuellt för uttag innan året är över.

Efter tre år med negativ avkastning har situationen inte blivit bättre för fonden i det första kvartalet av 2018. Värdet på tillgångarna föll med tolv procent och uppgår nu till 8,2 miljarder dollar.

Så som läget ser ut just nu verkar det som om fonden kan komma att läggas ned eftersom Bill Ackman inte ska vara ute efter att hitta nytt kapital som ersättning för de pengar som önskas tas ut ur fonden.

I stället ser det ut som om det i framtiden bara kommer att finnas ett börsnoterat bolag, Pershing Square Holdings. Det har i dag 3,9 miljarder dollar och med Bill Ackmans pengar och hans partners kan det växa till cirka 5 miljarder dollar under förvaltning, skriver affärstidningen.

ANNONS
ANNONS

Som mest hade Bill Ackmans fond 20 miljarder dollar i tillgångar i juni 2015. Sedan dess har Pershing gjort stora misstag i sina investeringar med bland andra Valeant och Herbalife.