Världens största kryptobörs förbjuds i Storbritannien

Uppdaterad: 29 juni 2021Publicerad: 28 juni 2021

Binance, världens största kryptobörs, förbjuds av den brittiska tillsynsorganet för finanssektorn, FCA, att verka innanför landets gränser.

ANNONS
ANNONS

FCA meddelade via sin hemsida i lördags att all reglerad verksamhet endast fick utövas av Binance om de i förväg fått skriftlig tillåtelse av FCA.

Från och med den 30 juni måste Binance lägga upp tydlig information att de ej får utföra reglerad verksamhet i Storbritannien.

Hindrar lansering

Binance hade planer att lansera en ny börs i England med fokus på handel av digitala tillgångar.

De valde dock, tillsammans med flera andra kryptobolag, att ta tillbaka registreringen då de inte kunde följa Storbritanniens regler kring pengatvätt.

”Dagens förbud mot Binance har legat dem i fatet länge” säger en talesperson för FCA till CNBC.

Gör en generell varning

FCA utfärdar samtidigt även en generell varning mot riskerna hos investeringar i kryptovalutor.

De påpekar att de flesta som marknadsför och säljer kryptovalutor ej är auktoriserade av FCA och att enskilda investerare bör vara försiktiga när de handlar med dessa aktörer.

Detta är det senaste tecknet på en växande trend av hårdare regleringar och skärpta straff mot kryptovalutor, enligt CNBC.

Tysklands finansiella tillsynsorgan hotade i mars Binance med böter för att de erbjudit investeringar utan prospektus och japans motsvarighet till FCA, FSA, varnade förra veckan att Binance agerade på den japanska marknaden utan tillstånd.

Samtidigt har Kina trappat upp förbud mot brytning av Bitcoin och uppmanat banker att inte tillhandahålla finansiella tjänster med kryptovaluta.

Även i Indien har både centralbanken och regeringen uttalat sig negativt om kryptovalutor, som PS tidigare rapporterat.

I USA förbjöds Binances kryptobörs 2019 men återupstod i en inhemsk version som följde regleringarna.

Var detta leder är ännu oklart. Binance själva hävdar att FCA’s beslut inte har någon direkt påverkan på Binances tjänster, enligt CNBC.

Relaterade artiklar:

Bitcoin rasar efter Kinas nya hårda tag Dagens PS

Bröderna försvann – med 30 miljarder i bitcoin Dagens PS

ANNONS
ANNONS