Det svenska fintechbolaget Trustly bekräftar att de är på väg att börsnoteras. De ska listas på Stockholmsbörsen under andra kvartalet 2021.

ANNONS

Trustly har växt explosionsartat de senaste åren, med ett system för betalningar och insättningar över nätet direkt via konsumentens bank, som gör de fysiska betalkorten överflödiga. Bolaget har i dagsläget 8 100 näthandlare och 6 300 banker som kunder i 30 olika länder, skriver Di Digital.

”Vi har förberett det här i snart ett år. En börsnotering säkerställer att Trustly kan förbli självständigt och kontrollera sitt eget öde för en lång tid framöver. Den transformation som nu sker på marknaden, där kunder väljer konto till konto-betalningar i stället för andra alternativ, saknar motstycke”, säger Trustlys styrelseordförande Johan Tjärnberg till Di Digital.

Ska ta in 8 miljarder kronor

I samband med noteringen ska företaget ta in 8 miljarder kronor i nytt kapital i en nyemission. Dessutom ska majoritetsägaren Nordic Capital sälja en del av sina aktier i samband med noteringen.

”Ända sedan Nordic Capital köpte Trustly och blev majoritetsägare för tre år sedan har det knackat investerare på dörren. Trustly har trampat ordentligt på gasen och nu blivit en kategoriledare globalt. Nu är bolaget lite för stort för att vara kvar i en privat miljö”, säger Fredrik Näslund, partner på huvudägaren Nordic Capital, till Di.

”Driver skiftet till ett kortlöst samhälle”

Till vilken värdering Trustly kommer att börsnoteras är ännu inte klart, men enligt Di:s uppgifter ska den ligga runt 80 miljarder kronor.

ANNONS
ANNONS

“Trustly är idag en global ledare inom digitala konto-till-kontobetalningar, och vi driver skiftet till ett kortlöst samhälle. Trustly har haft en stark intäktstillväxt under de senaste åren och vi har en tydlig strategi att verkställa framöver. Jag ser fram emot att tillsammans med vårt fantastiska team fortsätta att driva Trustlys utveckling”, säger bolagets vd Oscar Berglund i en kommentar, enligt Breakit.

Läs mer: Trustly växer med rejäl vinst