Tinks grundare Daniel Kjellén berättar i en intervju med Financial Times om bolagets framtidsplaner. ”Så småningom behöver du ta in en miljard dollar”, säger han och berättar att företaget vill expandera till nya kontinenter. 

ANNONS

När bankleverantören Tink berättade att de tänkte samla olika bankers konton i en och samma tjänst fick de höra att ”de kommer att åka i fängelse”. Det berättar grundaren Daniel Kjellén i en intervju med finanstidningen Financial Times (via Yahoo Finance).

2016 införde dock EU en lagändring som gör det möjligt för så kallade open banking-plattformar att ta del av information från olika finansaktörer.

Vill expandera globalt

Tink är redan Europas största open banking-plattform och nu vill bolaget expandera globalt. Till detta krävs dock kapital.

”Den här möjligheten är global. Så småningom behöver du ta in en miljard dollar. Jag skulle gärna investera i andra delar av världen. Det finns en möjlighet att ta in mer pengar för att snabba på tillväxten”, säger Daniel Kjellén.

ANNONS
ANNONS

Tink höll samtal med Mastercard i början av året om en möjlig försäljning till betalkortsjätten. Kjellén säger att att marknaden är fragmenterad och att Tink vill spela en ”aktiv roll” i en marknadskonsolidering.