Dagens PS

Tillväxten kostar: Miljardförlust för Klarna

innehav
I artikeln får du veta hur stora ägarnas andelar är i fintechsuccén Klarna. (Foto: TT)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 25 feb. 2021Publicerad: 25 feb. 2021

De växer så det knakar – och kostar. 2020 slutade med miljardförlust för Klarna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Klarna omsatte 10 miljarder kronor för helåret 2020, en ökning från knappa 7,2 miljarder förra året. Fintech-bolaget satsar på tillväxt och expansion, och berättar i rapporten att de även under 2021 kommer gå in på nya marknader och diversifiera intäktsströmmarna.

Nettoförlust på 1,38 miljarder kronor

Men den snabba tillväxten kostar. Klarna gjorde en nettoförlust på 1,38 miljarder kronor 2020. Klarna värderades nyligen till 250 miljarder kronor, enligt Breakit, och omgärdas av spekulationer om börsnotering och kapitalresning. Detta för att kunna öka takten i tillväxtresan och utmana storbankerna.

“Klarna kommer att fortsätta förbättra erbjudandet till både återförsäljare och konsumenter över marknaderna, och efter den framgångsrika lanseringen av sparkontona kommer Klarna att gå vidare för att skapa en integrerad bankupplevelse för konsumenter. Genom att fortsätta bygga globala konsumentcentriska produkter som skapar en spännande shoppingupplevelse kommer Klarna att kunna erbjuda tjänster som är ännu mer skräddarsydda för varje konsument och därmed skapa en plattform som driver en hållbar preferens och tillväxt för framtiden”, skriver bolaget i rapporten.

Läs mer: Klarna kan ta sig till börsen genom en direktnotering – Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS