Av de drygt 10 miljarder kronor som investeras i Nordens fintechbolag ser svenska bolag 78 procent av det investerade kapitalet. Det visar en en ny rapport från Invest Stockholm. Dessutom framkommer att Stockholm är Europas tredje största fintech-hubb. 

ANNONS

2015 investerades 1,8 miljarder kronor i nordiska fintech, skriver Realtid. 2019 var siffran uppe på runt 10 miljarder kronor. Svenska bolag står för 78 procent av det investerade kapitalet.

80 procent av de svenska fintech-bolagen är placerade i Stockholm, uppger rapporten, som är sammanställd av statliga organisationen Invest Stockholm.

Stockholm trea i Europa

De Stockholmsbaserade fintech-bolagen drog mellan 2017 och 2019 in tredje mest pengar i Europa, då de årligen i genomsnitt genererade 3,9 miljarder i kapital. Endast i London och Berlin investeras det mer,  skriver Realtid. I London investerades i genomsnitt 31 miljarder kronor i fintech-scenen mellan åren, medan siffran i Berlin uppgick till 7,1 miljarder.

93 procent av svenska fintech-bolag uppger att de drabbats av coronaviruset, men över hälften (63 procent) säger att situationen har förbättrats sedan virusets utbrott.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Klarna överst på fintech-pallen i Europa [Dagens PS]