Bitcoin hade en skakig helg där krypton gick ner med 17 procent natten mot lördagen och handlades för 48 000 dollar på söndagen. Omikronvarianten beskylls ligga bakom nedgången.

ANNONS

Omikron har satt börserna i rörelse och skakade även om bitcoin i helgen. Kryptovalutan rasade med 17 procent under ett dygn och hamnade på 43 000 dollar på lördagen, från 57 000 dollar på fredagsmorgonen, uppger CNBC. 

Omikronoron har svept in och fått investerare att lämna många aktier och söka sig mot säkrare investeringar. Det är även osäkert hur det kommer se ut för en volatil investering som bitcoin framöver. Krypton har tappat nästan 30 procent sedan sitt rekord på 69 000 dollar i början av november.

Ett ”ingemansland”

Ed Moya, senior marknadsanalytiker på Oanda, kallar krypton för ett ”ingemansland”.

”Det ser inte inte ut som att det läget kommer förändras snart”, säger Ed Moya som tror att bitcoin kommer hålla sig mellan 52 000 och 60 000 dollar.

Även ether föll under helgen, med 16 procent mellan fredagen och lördagen till 3 500 dollar. Världens andra största krypto återhämtade sig på söndagen till 4 176 dollar.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Putin attackerar kryptovalutor: ”Volatiliteten är kolossal” [Dagens PS]