Den svenska storbanken SEB inleder ett strategiskt samarbete med Google Cloud för att accelerera sin digitalisering, skriver banken i ett pressmeddelande. 

ANNONS

Sedan tidigare arbetar SEB:s innovationsstudio med Googles tjänster, men nu skalas samarbetet mellan parterna upp och hela bankkoncernens verksamhet ska använda sig av Google Cloud. SEB tar hjälp av Google för att accelerera sin digitalisering.

”Detta är ett viktigt steg i SEB:s teknologiska transformation. Tillsammans med Google Cloud kommer vi att påbörja resan till molnet och accelerera vår digitaliseringsplan. Detta partnerskap kommer att möjliggöra användandet av data på ett smartare sätt och skynda på skapandet av nya innovativa lösningar för våra kunder. Google Cloud kommer att vara en nyckelpartner på vår dataresa, både på infrastruktursidan och som världsledande experter inom artificiell intelligens”, säger Johan Torgeby, SEB:s vd och koncernchef i pressmeddelandet.

Google är också nöjda med att ha inlett ett samarbete med den svenska banken.

”Den finansiella sektorn genomgår en snabb förändring för att möta stigande kundförväntningar. Tillsammans med SEB kommer vi att samarbeta om nya produkter baserat på data, analys och AI vilka kommer att skapa ännu bättre användarupplevelser och transformera sektorn som helhet. Vi är glada över att arbeta med en marknadsledare som SEB”, säger Thomas Kurian, vd för Google Cloud.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: SEB skärper klimatpolicy efter granskning – Dagens PS