Svenska fintechbolaget Safello har startat sin reklamkampanj ”Make crypto boring”. I ett lite ovanligt drag citerar man en användare på Flashback forum.

ANNONS

”Safello är de största rövslickarna i världshistorien. Hela deras koncept är att vara 100 % rumsrena.” Så skrev användaren Diaz på det anonyma diskussionsforumet Flashback för en tid sedan. Nu har Safello gjort uttalandet till en del av sin reklamkampanj.

”Vårt mantra har sedan start varit ’Boring is good’,” säger marknadschefen Karl Garberg till tidningen Resumé.

Safello, en nätmäklare med bas i Sverige, har som ambition att göra kryptovalutor tråkigare, och på så sätt öka förtroendet och uppmuntra de som är nyfikna på krypto att våga testa, skriver Resumé.

Tanken är att åstadkomma en trovärdighet och trygghet på en marknad där valutornas kraftiga svängningar ger upphov till stora risker.

”Vi försöker aktivt utbilda svenskar i hur krypto och i synnerhet bitcoin fungerar, det gör vi främst på vår utbildnings-portal men även på våra egna plattformar. Vi jobbar också mycket i bakgrunden tillsammans med brottsbekämpande myndigheter och är registrerade hos Finansinspektionen”, säger Karl Garberg till Resumé.

ANNONS
ANNONS

Läs också: 

Miami: Offentliganställda kan få lön i bitcoin