Rocker ställer in börsnoteringen. Företaget, tidigare Bynk, har fått kritik inför noteringen, och trots en överteckning redan första dygnet efter att prospektet offentliggjordes väljer man nu att dra tillbaka noteringen.

ANNONS

Fintechbolaget, vars två största ägare är Schibstedt och LMK, räknade med att ta in drygt 200 miljoner i och med börsintroduktionen. Det skulle ha inneburit att företaget värderats till cirka 1,5 miljarder kronor.

LMK och Schibstedt hade förbundit sig till att teckna aktier för upp till halva beloppet. Trots fiaskot med börsnoteringen säger Schibstedt att man även framgent kommer att stötta Rocker.

“Vi tror att Rocker har alla möjligheter att uppnå målen och ser fram emot att tillsammans driva tillväxten inom samtliga områden; Rocker You, Rocker Pay och Rocker Buddy i både Sverige och i resten av Europa”, säger Richard Sandenskog, investeringsansvarig på Schibsted enligt Breakit.

Fokus på fortsatt tillväxt

Meningen var att Rocker skulle börja handlas på First North idag, 29 oktober.

”Noteringen dras tillbaka eftersom styrelsen beslutat att en privat och säkrad runda är det bästa för bolaget i nuläget. Det ger oss förutsättningar för fullt fokus på fortsatt tillväxt”, säger grundaren och styrelseordförande Dennis Ahlsén.

ANNONS
ANNONS

Affärsvärlden konstaterade nyligen att noteringen ”andades desperation”:

”Vi ser inte mycket som lockar i Rocker. Rådet är att inte teckna aktien och hålla sig undan åtminstone tills bolaget bevisat att den nya breddade produktstrategin fungerar och omsättningen börjar växa mer i linje med bolagets mål”, skrev man.

Hård kritik mot noteringen

Också Breakit kom med hård kritik mot börsnoteringen. Där kallades Rocker ”oprövad startup”, och investerarna uppmanades att inte låta sig luras. En börsnotering berodde på att företaget haft svårt att få in kapital på annat sätt. Att företaget inte ens funnits ett år med den nya affärsmodellen var inte en stabil grund för en börsnotering, konstaterade man.

Omstarten vid årsskiftet, med Lendos före detta vd Hanna Neidenmark som ny vd, räcker inte riktigt till. Då sa Neidenmark:

“Vi står inför vad som kommer att bli vårt mest spännande år hittills, där vi lanserar flera nya tjänster. Under 2020 har vi byggt en helt ny plattform, nästa generations bankapp med en helt ny produktlinje”.

ANNONS
ANNONS

Idag är Rocker än så länge ett förlustdrivand bolag med sjunkande omsättning, där ägarna valt att sänka värderingen. Inte de bästa förutsättningarna för en börsnotering, något som företaget nu själva insett.

Läs även: Uppstickarens nya kort: betala med fingeravtryck [Dagens PS]

Läs även: Rockers verksamhet växer – men förluster ökar [Dagens PS]