Brittiska neobanken Revolut har tagit in runt 700 miljoner kronor i en investeringsrunda. Beloppet var ett sista tillskott i en finansieringsrunda som pågått sedan början av året. Totalt har bolaget i år tagit in över fem miljarder kronor. 

ANNONS

Kapitaltillskottet kommer från amerikanska investeringsbolaget TSG Consumer Partners. Bolaget presenterade en serie D investeringsrunda i februari, som de nu alltså stänger.

Revoluts vd Nik Storonsky säger i ett pressmeddelande:

”Nu när vår Serie D är klar kan vi rikta våra insatser till att lansera full bankverksamhet i Europa och skynda på produktutvecklingen i USA. Med tanke på det nuvarande klimatet är vi glada över att vara i en stark position för att utveckla bättre banktjänster till människor runt om i världen.”

Bolaget uppger att de ska använda kapitalet till att skapa nya verktyg i företagets bankverksamhet i Europa, samt att utveckla sitt bonusprogram Revolut Rewards.

Förra veckan lanserade Revolut en kryptovaluta-satsning i USA, skriver Finwire. Genom tjänsten kan kunder köpa och sälja Bitcoin och Etherum.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Wired: Revolut pressade över 50 att sluta [Dagens PS]