Revolut, som i fjol intensifierade sin Sverigesatsning, gör nu sin barn- och ungdomsinriktade funktion Junior tillgänglig för samtliga användare. Precis som konkurrenten Gimi tillhandahåller den brittiska neobanken ett betalkort med maxgräns för uttag. 

ANNONS

Funktionen Junior riktar sig till barn och ungdomar upp till 17 år och innefattar bland annat en app och ett betalkort. Revolut lanserade funktionen i Sverige i maj, men den har fram till nu varit förbehållen bolagets premium-kunder.

Företagets betalkort har i standardversionen en uttagsgräns på max 400 kronor per månad, medan premium-versionerna tillåter större summor. Revolut uppger att de har över 100 000 användare i Sverige och i och med lanseringen blir de en utmanare till appen Gimi, som är specialiserad på sparande för barn och ungdomar.

”Att hjälpa barn att utveckla ekonomiska färdigheter är det som driver oss. Vi är därför stolta över att lansera denna produkt i Sverige och ytterligare länder runt om i Europa. Konversationer kring pengar börjar vanligtvis hemma och vi tror att dessa färdigheter uppnås över tid, genom erfarenhet och med hjälp av föräldrar och vårdnadshavare. Vi hoppas att det nya verktyget Uppgifter kommer göra att det blir roligt att lära ut om pengar, både för föräldrar och barn”, säger Aurelien Guichard, produktägare för Revolut Junior i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Efter avhoppen: Revolut tvingas säga upp 60 [Dagens PS]