Dagens PS har tidigare skrivit om Policybazaar, som till stor del ägs av japanska Softbank. Den indiska försäkringstjänsten planerar att börsnoteras nästa år, till en värdering på över 3,5 miljarder dollar. ”Vi har ett globalt intresse och kommer att inleda insamlingen under de kommande veckorna”, säger företagets vd Yashish Dahiya.

ANNONS

Indiska Policybazaar, som driver en prisjämförelsesajt för försäkringar, siktar på en börsnotering nästa år till en värdering på över 3,5 miljarder dollar. Det har medgrundare Yashish Dahiya sagt till Bloomberg News.

Innan Policybazaar går till börsen i september 2021 kommer företaget hinna ta in cirka 250 miljoner dollar under en finansieringsrunda.

”Vi har ett globalt intresse och kommer att inleda insamlingen under de kommande veckorna”, sade Dahiya.

Indisk demografi gör produkten lovande

Vad gäller storleken på noteringen så kommer den att bli på cirka 500 miljoner dollar, sade Policybazaar-grundaren.

Policybazaar, som är sedan tidigare uppbackade av Softbank, verkar på en marknad med en allt större ekonomisk osäkerhet, ung befolkning och växande medelklass. Allt detta talar för att många börjar få upp ögonen för försäkringar som tilltalar dem.

ANNONS
ANNONS

Marknaden väntas i år vara värd 280 miljarder dollar och växa med 14-15 procent per år över kommande tre till fem år, enligt indiska regeringens Brand Equity Foundation.

Läs mer: Försäkringsaktör ångrar försäljning till Softbank [Dagens PS]