Investmentbolaget Nordstjernan investerar i Roaring, som är ett svenskt fintechbolag. Nordstjernan köper drygt 20 procent av bolaget. 

ANNONS

Axel Johnsongruppens investmentbolag Nordstjernan satsar på fintechbolag. De köper in sig i det svenska Roaring, som grundades 2016.

Roaring sysslar bland annat med automatiserad penningtvättskontroll (Anti-Money Laundering – AML). De erbjuder också digitala tjänster till bolag i alla sektorer som är i behov av att automatisera kunddataprocesser och kundkännedomskontroller, skriver Nordstjernan i ett pressmeddelande.

Med drygt 20 procents ägande blir Nordstjernan partner med grundarna och de befintliga ägarna på den fortsatta tillväxtresan, skriver Nordstjernan pressmeddelandet.

”Roaring är den första investeringen inom Nordstjernans nya tillväxtinitiativ. Roaring har en stor potential i en spännande sektor där vi tror att Nordstjernan passar väl som partner i den fas som bolaget nu befinner sig” säger Nordstjernans verkställande direktör Peter Hofvenstam i pressmeddelandet.

I Roarings pressmeddelande om samma affär kommenterar bolagets vd saken:

ANNONS
ANNONS

”Med en stark och välrenommerad ägare i ryggen kan vi expandera betydligt snabbare vilket möjliggör ökad utveckling av nya tjänster och mer resurser till försäljning och marknadsföring. Vi har en fantastisk timing i vårt erbjudande till marknaden som har ett stort behov av att effektivt kunna automatisera och digitalisera sina affärsprocesser, framförallt när det kommer till anskaffning av nya kunder och regelefterlevnad”, säger bolagets vd, Pål Ljungberger.

Läs mer: Bitcoins klimavtryck lika stort som en Milanoresa – Dagens PS