Mastercard + Bakkt = Bitcoin in i det globala betalningsnätverket. Möjligheten att knyta kryptovaluta till Mastercards enorma nätverk gör att kryptoekonomin kan växa enormt mycket.

ANNONS

Enligt CNBC kommer Mastercard att gå ut med nyheten att de tusentals banker och miljontals handlare i betalningsnätverket kan lägga kryptovaluta till sina produkter. Företaget samarbetar med kryptoplattformen Bakkt för att göra verklighet av planerna. Via Bakkt utvecklar man sitt nätverk till att också erbjuda Crypto-as-a-Service.

Byta poäng mot krypto

Meningen är att Mastercards partners ska kunna erbjuda kryptolösningar, som att köpa och sälja  med digitala plånböcker som finns på Bakkts plattform. Särskilda debet- och kreditkort knutna till krypto ska också utfärdas.

Mastercard tänker också integrera krypto i sina lojalitetslösningar, det vill säga göra det möjligt för Mastercardpartners att erbjuda krypto som belöning och också skapa utbytbarhet mellan lojalitetspoäng och andra digitala tillgångar.

Det betyder att konsumenter kan tjäna och spendera belöningar i kryptovaluta i stället för de traditionella lojalitetspoäng, och även konvertera sina kryptotillgångar för att betala för inköp.

”För Mastercard är det viktigt att erbjuda ett stort spann av betalningslösningar som ger fler val, värde och påverkan varje dag”, säger Sherri Haymond, vice vd för Digital Partnerships, Mastercard.

Dominant på marknaden

”Tillsammans med Bakkt och rotad i vår principiella inställning till innovation kommer vi inte bara att ge våra partners möjlighet att erbjuda en dynamisk mix av möjligheter för digitala tillgångar, utan också leverera differentierade och relevanta kundupplevelser”, fortsätter Sherri Haymond.

Produkterna som täcks i expansionen ska inkludera bitcoinplånböcker, kredit- och debetkort som kan ta emot kryptobelöningar och spendera digitala tillgångar. Också lojalitetsprogram som ger flygkunder och hotellgäster möjlighet att omvandla sina intjänade poäng till krypto ska finnas.

ANNONS
ANNONS

Mastercard är, tillsammans med Visa, dominant på världsmarknaden när det gäller betalningsnätverk. Man samarbetar med mer än 20 000 finansiella institutioner världen runt, och enligt företaget finns 2,8 miljarder Mastercards som används.

Läs även: Kollaps i krypto kan orsaka finanskris [Dagens PS]

Läs även: Tether – genialisk idé eller ponzibedrägeri? [Dagens PS]