Med dagens skyhöga elpriser tycks det löna sig att bryta kryptovalutor – med hjälp av Teslabilar. Men alla håller inte med.

ANNONS

Siraj Raval i San Francisco, som intervjuas av CNBC, använder sin Tesla Model 3 av årsmodell 2018 för att bryta kryptovalutor.

Han tar hjälp av bland annat bilens interna dator och batterikraft och bryter kryptovalutor genom en programvara på sin Apple Mac mini M1 för ändamålet.

Datorn är ansluten till ett växelriktat 12-volts-eluttag i bilen och kryptovalutabrytningen sker genom sammankopplade grafikprocesser. Lika tekniskt som snillrikt avancerat.

Tjänade 7 300 kronor per månad

Dessutom lönsamt. CNBC berättar om en Teslaägare som tjänade 800 dollar i månaden, cirka 7 300 kronor, på att bryta ether. Det var när kryptovalutan stod som högst i kurs under fjolåret som Teslaägaren gjorde sin förtjänst på sitt högst okonventionella sätt att utvinna kryptovalutor.

När elpriset rusar kan det vara fördelaktigt att använda sin Tesla för kryptovalutagruvdrift.

Flera ägare till Teslabilar vittnar om hur de använder sina fordon för att utvinna kryptovalutor. De tycker det är värt besväret trots risken att gå miste om nybilsgarantin.

Det ska sägas att alla inte är lika entusiastiska som provat att utvinna kryptovalutor – även bitcoin – med hjälp av tekniken i Tesla.

ANNONS
ANNONS

En av dem som intervjuas av CNBC konstaterar att det absolut fungerar, men i långa loppet lönar det sig inte, menar Teslaägaren som anser att metoden är för komplex och tillägger att han ”skulle kunna tjäna mer pengar på McDonald’s”.

Läs även: Goldman Sachs: Bitcoin når 100 000 dollar inom fem år [Dagens PS]