Skolbarnen som kan gräva kryptovaluta för tusentals dollar

Uppdaterad: 01 sep. 2021Publicerad: 01 sep. 2021
Syskonen Ishaan och Aanya Thakur gräver kryptovaluta för tusentals dollar.
.(Foto: TT)

14-åriga Ishaan Thakur och hans nioåriga lillasyster Aanya har använt sommaren till att gräva kryptovaluta. Nu tjänar de 30 000 dollar i månaden. 

ANNONS
ANNONS

Syskonen, som bor i Frisco i Texas, har ägnat sommaren åt att bygga om Ishaans speldator, programmera och lära sig mer om tekniker kring att gräva kryptovaluta. Nu gräver de fram tre olika sorters valutor – bitcoin, ether och ravencoin.

“Vi kunde ha tillbringat hela sommaren med att spela dataspel, men istället använde vi vår fritid till att lära oss mer om teknik”, säger Ishaan Thakur till CNBC.

Med tiden har deras grävande efter kryptovaluta blivit så omfattande att datorerna och processorerna har fått flytta ut i garaget, därefter till ett kontor i stan.

Viss hjälp har syskonen fått av sin pappa, som är före detta tjänsteman på en investmentbank. Han har lånat pengar för att köpa ett stort antal processorer till syskonen, vilket behövs för att gräva fram valutorna.

Crypto mining – eller att gräva efter kryptovaluta – är ett av flera sätt att tillägna sig valutorna. Det handlar om att programmera datorer för att lösa komplexa problem så att transaktioner i valutan ska kunna valideras i valutans blockchain. Syskonen tillbringade mycket tid för att lära sig den tekniken. Första dagen tjänade de tre dollar i kryptovalutan ether. Men samma månad hade den summan växt till 1000 dollar.

I september räknar syskonen med att tjäna 36 000 i kryptovalutor.

De pengar som kommer in vill Ishaan och Aanya använda till att gräva mer kryptovaluta, men de vill också lägga undan pengar till sin framtida collegeutbildning.

Läs också:

E-handlare gräver guld i bitcionyran
12-årigt snille mångmiljonär på kryptomarknaden

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS