En pensionär fick tillbaka lösenordet till sin dogecoin-investering 2015 – och värdet har rusat från motsvarande 13 000 kronor till 26 miljoner.

ANNONS

Computer Sweden berättar med hänvisning till Ubergizmo om en lastbilschaufför, som i dag är pensionär och som investerade i dogecoin för sex år sedan.

Det var 2015 som han köpte tio miljoner dogecoin, som då var värda 1500 dollar, cirka 13 000 kronor, men sedan tappade han bort lösenordet till sin Android-plånbok – ett lösenord som han nu fått tillbaka och samtidigt kan konstatera att värdet på investeringen växt till omkring 3 miljoner dollar, runt 26 miljoner kronor.

Glömde lösenord vanligt

Enligt artikeln kontaktade mannen Keychainx, som hjälpte honom att avgränsa siffrorna i lösenordet vilket till slut resulterade i en jackpot – bokstavligt talat.

Robert Rhodin, vd för KeychainX, berättar att det inte är första gången som kryptoinvesterare glömmer bort sitt lösenord.

Han berättar för Ubergizmo om en man som av misstag råkade slänga bort lösenordet till en bitcoin-ivvestering värd 268 miljoner dollar.

Läs även: Kryptomarknaden rusar igen – bitcoin draglok [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs också: Svenska Ann har tappat bort 40 miljoner [Dagens PS]

Läs mer: Sitter på miljardkonto – har glömt lösenordet [Dagens PS]