Kryptoplattformen Coinlists vd tvekar inte – han är övertygad om att bitcoin når 100 000 dollar i värde i slutet av året eller början av nästa år.

ANNONS

Bitcoin toppade nyligen, den 20 oktober, med en ny rekordnivå: 66 000 dollar.

Men det är ingenting jämfört med vad kryptovalutan är värd om några månader om kryptohandelsplatsen Coinslists vd Graham Jenkin får rätt.

Redan i slutet av i år eller mer troligt i början av nästa år räknar han med att bitcoinvärdet är 100 000 dollar.

”De flesta på Coinlist kommer att satsa på att vi ligger på 100 000 dollar i slutet av året”, säger Jenkin till CNBC som uppger att han inte är ensam om att tro att kryptovalutan ska spränga 100 000-dollarsvallen inom kort.

Paul Tudor Jones: Bättre än guld

Flera experter och företag i finansvärlden förväntar sig till och med att kryptovalutan passerar 100 000 dollar i värde, påeldad av inflationen och EFT-haussen.

Paul Tudor Jones, erfaren Wall Street-investerare, slog nyligen fast i en CNBC:s ”Squawk Box” att kryptovalutor i dag är hetare än guld och att han hellre handlar med kryptovalutor än den bländande ädelmetallen under rådande finansklimat.

Enligt superinvesteraren, som är grundare av Tudor Investment, är inflationen det enskilt största hotet mot samhället och kryptovalutor kan vara en bra investering mot skenande inflation, anser han.

ANNONS
ANNONS

”Det är tydligt att krypto är här för att stanna och det är tydligt att det för närvarande vinner över guld”, sade Paul Tudor Jones bland annat, vilket Dagens PS uppmärksammade.

Det där med 100 000 dollar i värde för bitcoin står sig ändå slätt jämfört med vad Mark Yusko , känd under namnet ”Bitcoin-tjuren”, förutspår. På fem års sikt är hans prognos att bitcoin krossar 250 000 dollar i värde, berättar CNBC.

I går, torsdag, handlades bitcoin för 59,052 dollar per mynt.