Esport-världen skakas av en bedrägerihärva där kända spelare ska ha haussat en kryptovaluta till sina tittare – och sedan sålt den för vinst. En person har fått sparken och tre stängts av från Faze Clan.

ANNONS

Fyra stora esport-profiler har antingen fått sparken eller stängts av från en av världens största e-sportorganisationer Faze Clan. De fyra spelarprofilerna Kay, Jarvis, Nikan och Teeqo anklagas för att ha blåst fans och tittare på stora summor i en bedrägerihärva med en kryptovaluta.

De ska under sina streams ha haussat kryptovalutan Save The Kids och uppmanat sina följare att köpa den, för att sedan sälja sina egna innehav och göra vinst, en så kallad ”pump and dump”. När de själva sålde tappade kryptovalutan värde och följarna som köpt den förlorade pengar, skriver Expressen.

En sparkad och tre avstängningar

Kay ska ha fått sparken, medan Jarvis, Nikan och Teeqo stängs av.

”Jag trodde ärligt och naivt att vi alla hade chansen att göra en vinst men det var inte fallet. Jag frågade inte någon av mina lagkamrater i Faze och nu vet jag att jag borde gjort det”, har Kay skrivit i ett uttalande.

”Faze Clan hade absolut ingen inblandning i våra medlemmars aktivitet kring kryptovaluta”, skriver organisationen i ett officiellt uttalande.

Det är dock inte alla i Esport-världen som tror på det. Den kände stora Twitch- och Youtube-profilen Destiny anklagade hela organisationen för att vara inblandade.

”Alla i laget visste exakt vad som händer, så det är roligt att de sparkar folk och säger ’vi hade ingen aning’. De är fulla av skit.”

ANNONS
ANNONS

Tillbakavisas av grundaren

Grundaren av Faze Clan tillbakavisar dock de anklagelserna.

”Jag vet inte hur det inte är 100 procent uppklarat redan, men jag hade noll inblandning eller vetskap om det här Save The Kids-skräpet och det gjorde inte heller Faze Clan”, skriver organisationens grundare Richard ”Banks” Bengston på Twitter.

Läs mer: Europeisk startup i esport satsar på USA