USA är det nya favoritlandet för personer som utvinner bitcoin. Samtidigt som flykten ur Kina fortsätter i sammanhanget så har andelen bitcoin-miners i USA ökat med 151 procent jämfört med september 2020. 

ANNONS

Enligt CNBC har andelen bitcoin-miners alltså ökat markant i USA, visar färska siffror från Cambridge.

Ökar snabbt

Nu är USA den andra största platsen i världen för bitcoinutvinning, och i april stod landet för nästan 17 procent av världens totala utvinning.

Samtidigt har den senaste tidens kinesiska massutvandring inte tagits med i de siffrorna och amerikanska experter tror därför att siffran kan vara högre, skriver Di.

Kinas ”hashrate”, bitcoinnätverkets kollektiva processorkapacitet, låg på 75,5 procent i september 2019 och hade minskat till för 46 procent i april.

”500.000 tidigare kinesiska utvinningsriggar letar efter hem i USA. Om de distribueras innebär det att Nordamerika skulle stå för närmare 40 procent av den globala processorkapaciteten i slutet av 2022”, säger Fred Thiel från patentbolaget Marathon Digital till CNBC.

Samtidigt med massflykten från Kina så letar bitcoinutvinnarna efter billiga kraftkällor, som är en av de största kostnaderna kopplade till verksamheten.

Mer hållbara

Samtidigt som debatten om det höga koldioxidavtrycket som utvinningen utgör pågår för fullt så erbjuder energikällorna i USA förnybara alternativ i större utsträckning än de kinesiska.

”Migrationen är definitivt nettopositiv totalt sett. Större andel hashrate i USA, Kanada och Ryssland kommer att betyda lägre koldioxidintensitet”, säger Nic Carter, medgrundare av riskkapitalbolaget Castle Island Ventures som fokuserar på blockkedjeteknik.

Den nya infrastrukturen i USA lockar många utvinnare, tror Darin Feinstein, grundare av Blockcap, som är verksamt inom blockkedjeindustrin.

ANNONS
ANNONS

”Om du vill flytta hundratals miljoner dollar av bitcoinutvinnare från Kina måste du se till att ha en geografisk, politisk och juridisk stabilitet. Du måste också se till att ha ett bra skydd för privata rättigheter av de tillgångar som flyttas”, säger han.

Läs mer: Kryptosektorns kamp för att bli hållbar