Fintechbolaget Safello har tagit in 11 miljoner kronor i en nyemission och siktar på börsnotering på Nasdaq First North Growth Market under första halvåret 2021.

ANNONS

Safello är ett Stockholmsbaserat fintechbolag som ofta beskrivs som en ’bitcoinmäklare’.

Bolaget erbjuder en  mäklartjänst för kryptovalutor med 165 000 kunder och en transaktionsvolym på över 800 miljoner kronor.

Snabbväxande kryptomäkleri

Safello nådde lönsamhet i mitten av 2019 och har under det året haft en tillväxtökning på 831%.

Idag tillkännager Safello att bolaget arbetar för en börsnotering på Nasdaq First North Growth Market under första halvåret 2021.

I samband med detta, genomfördes en nyemision om maximalt 11 miljoner kronor i syfte att täcka noteringskostnaderna, samt en del nyckelrekryteringar.

”Huvudsyftet med börsintroduktionen är att ytterligare stärka våra tillväxtmöjligheter, något som förhoppningsvis kan bidra till ökad transparens och belysa en traditionellt missförstådd industri”, säger Frank Schuil, medgrundare och vd på Safello.

Backade av välkända riskkapitalbolag

Nyemissionen leddes av Digital Currency Group, med amerikanska investeraren Barry Silbert i spetsen. På ägarlistan finns, utöver DCG, en rad välkända riskkapitalbolag som Northzone, White Star Capital och Cryptowell.

”Vi investerade i Safello redan 2014 och är imponerade av företagets tillväxt och uthållighet genom åren. Vi är glada att stötta Safello i nästa utvecklingsfas och deras önskan att listas”, säger Barry Silbert, grundare och vd för Digital Currency Group.

ANNONS
ANNONS

Safello har anlitat Corpura Fondkommission som finansiell rådgivare för att hjälpa till med noteringen. Advokatbyråerna Schjødt och Kassai Law har utsetts till legala rådgivare.

Detaljerna kring börsnoteringen kommer att publiceras i början av 2021.

Läs mer: Fortsatt bitcoinrally – så högt är värdet nu