Hedgefonder: 7,2 procent av tillgångarna i krypto om fem år

Uppdaterad: 15 juni 2021Publicerad: 15 juni 2021
Krypto
En undersökning bland hedgefonder visar att de tror att 7,2 procent av tillgångarna kommer vara i kryptovalutor om fem år. (Foto: Unsplash)

En undersökning bland finanschefer på hedgefonder visar att de tror att 7,2 procent av deras tillgångar kommer att finnas i krypto om fem år. 

ANNONS
ANNONS

Financial Times rapporterar om en undersökning gjord av fondadministratören Intertrust, där 100 finanschefer på hedgefonder världen över fått uppskatta hur mycket de kommer att satsa på krypto framöver.

I snitt tror hedgefondcheferna att 7,2 procent av fondernas tillgångar kommer att finnas i kryptovalutor om fem år.

Motsvarar 2 594 miljarder kronor 

Om siffran replikeras över hela sektorn innebär det att runt 312 miljarder dollar, motsvarande 2 594 miljarder kronor, av hedgefondernas kapital kommer att finnas i krypto baserat på finansiella dataföretaget Preqins prognos om hedgefondindustrins totala storlek framöver, skriver Financial Times.

17 procent av de tillfrågade förväntade sig att ha över tio procent av tillgångarna i kryptovalutor.

“Kunder som har en hög risktolerans”

Hur mycket tillgångar hedgefonderna har i kryptovalutor just nu är oklart, men Financial Times skriver att många fonder ökat sin exponering rejält och “är väl medvetna om inte bara riskerna utan också den långsiktiga potentialen”, enligt David Miller, vd på Quilter Cheviot Investment Management.

“För tillfället är kryptoinvesteringar fortfarande begränsade till kunder som har en hög risktolerans och även då är investeringar vanligtvis en låg andel investerbara tillgångar”, skrev storbanken Morgan Stanley och konsultbolaget Oliver Wyman nyligen i en rapport.

Alla tillfrågade trodde på minst en procent

Men inte alla hedgefonder tror på kryptovalutor. Paul Singers Elliott Management skrev nyligen i ett brev till sina investerare att kryptovalutor kan bli “historiens största ekonomiska bluff”.

Alla de tillfrågade i Intersurveys undersökning med sin bas i Nordamerika, Europa och Storbritannien trodde att de skulle ha minst en procent av sina tillgångar i kryptovalutor. Nordamerikanska fonder förväntade sig att ha en exponering på 10,6 procent i snitt. I Europa och Storbritannien var snittet 6,8 procent, skriver Financial Times.

Läs mer: Bitcoin kallas för ”boomer-coin” av yngre kryptoinvesterare

ANNONS
ANNONS
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.