Dagens PS

Goldman: "Enorm institutionell efterfrågan på krypto"

Goldman Sachs
Goldman Sachs tror på kryptohandeln. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 08 mars 2021Publicerad: 08 mars 2021

Det finns en “enorm institutionell efterfrågan på krypto”, menar investmentbanken Goldman Sachs. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Investmentbanken Goldman Sachs ska återstarta sin kryptodesk inom kort. Efter att investerarintresset har börjat att sträcka sig till institutionella investerare har flera firmor börjat att nischa sig mot den växande marknaden, som Dagens PS tidigare rapporterat om.

Nu bekräftar investmentbanken den bilden. I en undersökning av nära 300 klienter till firman, så har 40 procent exponering mot kryptovalutor, enligt Matt McDermott, global chef för digitala tillgångar hos Goldman Sachs Global Market Division. Det rapporterar Bloomberg.

“Situationen är annorlunda nu jämfört med Bitcoin-bubblan 2017 på grund utav ‘enorm’ institutionell efterfrågan i varierade industrier och från privata bankkunder”, säger han i en podcast enligt Bloomberg.

Goldman Sachs, och andra stora bankers, återupptagande av intresset för kryptomarknader är ett tecken i tiden för att digitala valutor och blockchain-teknologin bakom dem har vunnit acceptans hos mer mainstream institutioner och investerare, menar kryptoentusiaster enligt Bloomberg.

Läs mer: Uppgifter: Goldman satsar på kryptohandel – Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS