Experterna: Kryptovalutor minskar risken i portföljen

Uppdaterad: 17 nov. 2020Publicerad: 17 nov. 2020
bitcoin veckor
Bitcoin fortsätter gå starkt och har gått upp fem veckor i rad, och nu tror bedömare att Jackson Hole-mötet som startar på fredag kan elda på bitcoin och andra kryptovalutor ytterligare. (Foto: TT)

Kryptovalutor har inte enbart haft en stark värdeutveckling under året utan tillgångsslaget kan också minska nivån av risk i en bredare portfölj.

ANNONS
ANNONS

Enligt den amerikanska analysfirman Cornerstone Macro kan kryptovalutor som Bitcoin och Ethera avsevärt minska risken i en aktieportfölj, rapporterar Bloomberg News.

Genom att kombinera kryptovalutor och bredare aktieinnehav kan en lägre av risk uppnås jämfört med enbart aktieinnehav. Framförallt visar Cornerstone Macros analys att en kombinerad portfölj skulle leda till mindre svängningar vid turbulenta marknadstider.

Fungerar för att diversifiera

En stor anledning till att kryptovalutor kan resultera i lägre risk är att de olika kryptovalutorna sällan följer varandra prismässigt.

Samtidigt har kryptovalutor i en större utsträckning blivit accepterat av institutionella investerare och mindre investeringsfirmor i USA under året. Den mest välkända kryptovalutan, Bitcoin, har under året ökat med 128 procent i värde.

”Kryptos höga volatilitet till trots så pekar bevisen på potentiella diversifieringsfördelar för en bred uppsättning investeringsmandat, även under ett år lika snårigt som 2020”, säger Roberto Perli och Benson Durham, ekonomer på Cornerstone Macro.

Läs mer: Lagarde: ECB kan ge ut digital valuta

ANNONS
ANNONS
Oscar Jängnemyr
Oscar Jängnemyr

Skriver huvudsakligen om börs, makro och fonder för Dagens PS.

Oscar Jängnemyr
Oscar Jängnemyr

Skriver huvudsakligen om börs, makro och fonder för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS