Coinbase värderas till cirka 90 miljarder dollar, motsvarande 769 miljoner kronor, inför den kommande börsintroduktionen. 

ANNONS

Bloomberg rapporterar att värderingen av kryptovalutabörsen baseras på priset 350 dollar per aktie. Det är priset som aktien handlades till på auktion på Nasdaq Private Market, skriver tidningen och hänvisar till källor.

Auktionen, som tog slut i torsdags, är den sista innan börsintroduktionen i slutet av mars enligt Bloombergs källor. I en tidigare auktion handlades aktier till 375 dollar per aktie, vilket skulle ge en värdering upp mot 100 miljarder dollar.

Gör direktlistning

Nasdaq Private Market är till för handel av aktier före de blir offentliga. Värdet på denna handel är inte nödvändigtvis tillförlitligt för hur högt aktien kommer att handlas när den noterats. Nasdaq behöver dock sätta ett referenspris för investerare, och det baseras delvis på denna handel.

Coinbase notering blir Nasdaqs första direktlistning, som är ett alternativ till en traditionell IPO där inga nya aktier utfärdas. Coinbase kommer alltså inte ta in något nytt kapital i samband med listningen.

Tidigare har bland annat Spotify och Slack använt sig av direktlistning, men då på NY Stock Exchange.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Kryptojätten Coinbase ska börsnoteras – Dagens PS