Dagens PS

Bitcoin slår nya rekord – över 66 700 dollar

bitcoin rekordnotering
Bitcoin slår nya rekord. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 21 okt. 2021Publicerad: 20 okt. 2021

Efter att ha tappat halva sitt värde i somras har bitcoin nu tagit sig över tidigare rekord från i våras. En bitcoin kostade vid 17-tiden svensk tid 66 704 dollar. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Lanseringen av den första ETF, börshandlade fonden, för bitcoin på New York-börsen tidigare i veckan blev en stor succé, vilket Dagens PS tidigare rapporterat om.

De positiva tongångarna kring kryptovalutan har också fått den att stiga rejält. Under onsdagen handlades en bitcoin vid 17-tiden svensk tid till värdet 66 704 dollar, vilket är ett nytt rekord.

Det tidigare rekordet sattes i april i år, då en bitcoin kostade över 64 000 dollar. Men sedan blev fallet rejält under senvåren och sommaren. I juni var priset under 30 000 dollar under en kort period efter att Kina slagit ned hårt mot kryptohandeln, och bitcoins stora energiförbrukning ifrågasattes kraftigt.

“Det är ett validerande ögonblick. Det är inte längre en fråga om om denna tillgångsklass fortsätter att existera – jag tror att det är ett riktigt meningsfullt märke i historien om den bredare digitala tillgångsklassen”, säger Jesse Proudman, medgrundare och vd på kryptorådgivaren Makara om de nya kursrekorden till Bloomberg.

Under 2021 är bitcoin upp nästan 120 procent.

“Skulle momentumet fortsätta så är det inte omöjligt att vi når 80 000 dollar i år. Jag tycker att 100 000 dollar i år är lite optimistiskt, men allt är möjligt och det skulle inte förvåna mig om vi på något sätt skjuts så långt norrut”, säger Leah Wald, vd på Valkyrie Investments.

Läs även: Bitcoin ETF blir ”största lanseringen genom tiderna”

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS