Rapparen ASAP Rocky investerar i det svenska fintechbolaget Klarna. Han ska också vara vd för företaget, i alla fall just i dag.

ANNONS

Den amerikanske rapparen ASAP Rocky, eller Rakim Mayers som han egentligen heter, skapade rubriker världen över då han greps och häktades för misshandel i Stockholm sommaren 2019. Bland annat lade sig USA:s dåvarande president Donald Trump sig i affären och krävde att han skulle friges från Kronobergshäktet.

Trump skickade också sitt särskilda sändebud för gisslansituationer för att bevaka rättegången. Rakim Mayers dömdes till villkorlig dom och till att betala skadestånd för misshandel. Rapparen återvände dock till Sverige för en spelning redan i december samma år.

Snoop Dogg och Lady Gaga var före

Nu skriver Di Digital att han dessutom köper svenskt – genom en investering i betalningslösningsbolaget Klarna. Han blir därmed en av flera kända artister som investerat i företaget, tillsammans med bland andra Snoop Dogg och Lady Gaga. 

Rapparen är också vd för bolaget, i alla fall just i dag den 1 juni. Han ska hjälpa företaget inom mode och hållbarhet, enligt pressmeddelandet. Hur stor rapparens investering är i Klarna framgår inte.

”ASAP Rocky går inte att sätta i ett fack; en musiker, skådespelare, filantrop, en opinionsbildare när det kommer till stil, en person som fundamentalt och från så många utgångspunkter förstår vad publiken vill ha. Han utmanar ’status quo’ varje dag”, säger Sebastian Siemiatkowski, ordinarie vd för Klarna, i ett uttalande.

Siemiatkowski: ”Förtjänar en ledig dag” 

”Jag är glad över att börja arbeta med Klarna på flera sätt, inklusive att gemensamt skapa en möjlighet för människor att återupptäcka stil när vi kommer ut ur det globala mode-viloläget”, säger ASAP Rocky i ett uttalande i Klarnas pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

”Sexton år efter att jag grundade Klarna tycker jag att jag förtjänar en ledig dag”, säger Sebastian Siematkowski.

Läs mer: Haveri på Klarna – konton låg öppna