Bitcoin kraschar – och priset kan sjunka så lågt som till 10 000 dollar, menar Guggenheim Investments ordförande Scott Minerd.

Bitcoins fall har bara börjat, menar Guggenheim Investments ordförande Scott Minerd. I en intervju med CNBC förutspår han att priset kommer att sjunka ner mot samma nivåer som kryptovalutan handlades till förra sommaren.

Scott Minerd förutspådde bitcoins ras under våren och trodde priset skulle halveras när det låg på toppen på 60 000 dollar. Han visade sig få rätt under juni var priset under 30 000 dollar, och bitcoin har den senaste tiden handlats till ett pris mellan 30 000 och 35 000 dollar.

”Förmodligen krasch”

Men det kommer mera, enligt Minerd.

”En normal korrigering eller en utförsäljning skulle vara 40-50 procent. Men när vi tittar på kryptos historia och vi tittar på var vi är, tror jag verkligen att detta förmodligen är en krasch. Och en krasch skulle innebära att vi skulle sjunka 70-80 procent, så det skulle, låt oss bara säga, vara ett pris mellan 10 000 och 15 000 dollar”, säger han i en videointervju med CNBC.

Ändrat sig från 400 000 dollar till tulpanmani

Kryptovalutan var i fritt fall fram tills juni, men har sedan dess stabiliserat sig något. De generella trenderna pekar dock fortfarande på ett fortsatt fall, menar Minerd.

”Marknaden handlas tungt. Det är verkligen svårt att få den här saken att vända. Jag skulle inte ha bråttom att köpa bitcoin och jag ser ingen anledning att äga det just nu. Om du ska bli en spekulant, spekulera i att den går lägre”, säger han till CNBC.

ANNONS
ANNONS

Han har dock inte alltid varit negativ till bitcoin. I februari sa han till CNN att kryptovalutan skulle kunna bli värd 600 000 dollar per bitcoin, som Dagens PS rapporterade om. I maj hade han dock svängt helt om och sade ”krypto har visat sig vara tulpanmani” och förutspådde att bitcoin kraschar än mer, en referens till när tulpaner blev en spekulativ marknad i början av 1600-talet i Nederländerna som kraschade 1637.

Läs mer: Oro för ”kryptovinter” – bitcoin i dödskors