Vd:n till den turkiska kryptohandelsplattformen Thodex har lämnat Turkiet med motsvarande 17 miljarder kronor. Thodex ligger nere och polisen har gripit en rad personer med koppling till plattformen. 

Thodex har 400 000 användare i Turkiet, där många nu inte kommer åt sina tillgångar, sedan plattformen ligger nere, skriver Di. 

Investerar i krypto

Många i Turkiet har på sistone investerat i krypto som ett sätt att motarbeta den svaga turkiska liran och den höga inflationen. Men det blev inte riktigt som användarna tänkt sig.

Vd:n Faruk Fatih Özer tros ha flytt till Albanien och den turkiska polisen har utfärdat en internationell arresteringsorder på honom.

Förnekar anklagelser

Samtidigt har polisen gripit Faruk Fatih Özers syster och bror medan Thodex förnekar anklagelserna och säger att vd:n kommer återvända till Turkiet.

De turkiska myndigheterna har redan sedan tidigare höjt varningsflaggor kring kryptovalutor, bland annat sedan plattformen Vebitcoin – även de stängt ner – på grund av finansiella problem.

Utbredd misstänksamhet

Misstänksamheten mot krypto är utbredd även i andra länder.

Den brittiska finansmyndigheten FCA har gått ut med en varning till investerare av kryptovalutor att de ”kan förlora allt”.

ANNONS
ANNONS

En uppmaning, som för tillfället, verka stämma för användarna av Thodex.

Läs mer: Har du rätt krypto? 80 gånger pengarna på fyra månader