Coronakrisen gör att många småföretag har det tufft. Nu skriker småföretagarna efter råd kring hur de ska klara sig igenom virusperioden.

I en exceptionell situation som coronakrisen kan det vara många som inte heller vet vilka åtgärder de behöver sätta in för att klara sig medan coronaviruset pågår.

”Det är många som ställer frågor om vad de kan göra, vad det här betyder för oss och så vidare. Men man vill också ha tips om hur man kan ändra arbetssätt för att minska smittspridning”, säger Lasse Johansson, ordförande Företagarna Kalmar Nybro till SVT.

Lasse Johansson poängterar också att man inte ska gripas av panik när coronaviruset sprids.

ANNONS
ANNONS

”Jag har respekt för att vissa branscher har det väldigt tufft, men jag hoppas ändå att näringslivet kan visa på uthållighet så att vi kan komma igenom det här på bästa sätt”, säger han till SVT.

Småföretagens riksförbund listar olika åtgärder på sin hemsida som man kan ta till sig som småföretagare för att klara sig igenom coronakrisen.

Det handlar bland annat om att identifiera vilka verksamheter som måste fungera, om någon verksamhet som kommunikation kanske till och med måste förstärkas, kan man dra ner på antalet anställda och måste verksamheten fungera 100 procent under kristiden?