Dagens PS

Zenicor: Aktie och bolagsfakta

Zenicor
Zenicor utvecklar produkter som kan hitta förmaksflimmer och annat som kan vara skadligt för hjärtat. (Foto: Zenicor)

Zenicor Medical Systems är ett svenskt börsnoterat företag verksamt inom medicinteknik som främst inriktar sig på diagnostik inom hjärtsjukvården. Deras teknologi bygger på en plattform som används för att upptäcka och diagnostisera eventuella förmaksflimmer- och hjärtflimmerstörningar.

Kursgraf Zenicor

ANNONS
ANNONS

Produktutbudet

Deras huvudprodukt heter Zenicor SOLUTION, och är en helhetslösning för tidig diagnos som man har utvecklat i samarbete med forskare och sjukvårdspersonal.

Zenicor SOLUTION möjliggör en enkel och kostnadseffektiv metod för att hitta och diagnostisera förmaksflimmer och andra hjärtrytmrubbningar. I samarbete med vården har systemet löpande anpassats för olika kund- och patientbehov.  

Företaget har nyligen också utökat sin produktportfölj med Zenicor FLEX, vilket är en flexibel EKG-lösning för kontinuerlig monitorering av hjärtat på distans. Lösningen Zenicor FLEX är framtagen genom ett samarbetsavtal med det finländska företaget Bittium Bio signals Oy.

Teknisk analys Zenicor

Teknisk analys fokuserar på rörelser i aktiehandeln för att avgöra om en aktie är köpvärd eller inte.

Läs mer om teknisk analys här.

Zenicors globala aktivitet

I dagsläget är de etablerade i fler än tio länder runt om i Europa. Bland Zenicors kunder och samarbetspartner finns hälso- och sjukvården, läkemedelsbolag, medicintekniska bolag och andra aktörer som aktivt arbetar för att förebygga stroke genom tidig diagnos av förmaksflimmer.

Bolagets VD heter Mats Palerius och deras styrelseordförande heter Håkan Jansson. Företaget grundades år 2003 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Företagets aktie är börsnoterat på Spotlight Stock Market.

Du kan läsa mer om dem här.

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS