Dagens PS

Studentbostäder i Norden: Aktie och bolagsfakta

Studentbostäder i Norden är ett svenskt fastighetsbolag. Bolaget specialiserar sig på uthyrning och förvaltning av studentbostäder. De är sedan 2015 börsnoterade på First North Stockholm. 

Kursgraf Studentbostäder i Norden

ANNONS
ANNONS

Bolaget grundades 2009 och gick tidigare under namnet Prime Living. De har sitt huvudsakliga fokus på att utveckla och förvalta studentboenden inom den nordiska hemmamarknaden. Idag har de projekt som stäcker sig från Stockholm hela vägen till Köpenhamn. 

Som en uthyrare och förvaltare av studentbostäder strävar bolaget efter att erbjuda studenter bekväma och prisvärda boenden nära sina utbildningsplatser. Deras marknad är stor då regionen lockar studenter från olika delar av Norden för att studera på eftertraktade universitet och högskolor. 

För att möta den höga efterfrågan på studentbostäder arbetar bolaget aktivt med att utveckla och bygga moderna och hållbara bostäder för studenter. Dessa boenden ligger oftast nära campusområden och kollektivtrafik. De erbjuder även en bostadskö som är gratis att ställa sig i från och med att man fyllt 13 år för en möjlighet till studentlägenhet i samtliga 16 svenska studentstäder.

Deras huvudkontor är beläget i Uppsala. Studentbostäder i Nordens VD heter Rebecka Eidenert, och deras styrelseordförande heter Jan-Erik Höjvall. 

Du kan läsa mer om dem här: https://www.sbsstudent.se

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS